Hans J. Wegner

Hans J. Wegner

Hans J. Wegner er født i Tønder i 1914. Han blev udlært som møbelsnedker i 1932, og i 1936-38 gik han på Kunsthåndværkerskolen, hvor han siden også blev lærer.

Wegner har især beskæftiget sig med formgivning af møbler, og han har i sin aktive periode fra 1938 til 1992 givet sit bud på næsten alle møbeltyper. Mest kendt er han dog for sine skulpturelle stole, der altid bærer præg af godt håndværk og gode siddeegenskaber med plads til at bevæge sig og finde hvile i forskellige stillinger.

Træ er hans foretrukne materiale, og ikke sjældent kombinerer han forskellige træsorter, enten for at udnytte en sorts særlige egenskaber eller karakter, eller for i en samling at fremhæve dennes opbygning på en dekorativ måde.

Wegner har haft sine faste samarbejdspartnere inden for både håndværk og industri, og han har næsten altid haft en bestemt producent i tankerne under formgivningen af et værk. Han har desuden ofte selv lavet den første prøve, og hans faste gang på produktionsstederne har gjort det muligt for ham siden at følge kvaliteten nøje.


 

 

TILBUD

 

Beetle stol GamFratesi

Priser fra kr. 1795,-

 

 

 

Limited Edition

Kubus 4 i grå

By Lassen

Kr. 979,-

 

 

 
   

 

TILBUD

 Wing chair m. fodskammel

Sort Thor læder

Hans J. Wegner

Kr. 54.009

 

 

Houmøllers Møbler AS Søndergade 13-15       7800 Skive          Tlf.: 97 52 04 53                 
Dynamic-it leverandør af webshop