Per Weiss

Per WeissPer Weiss er uddannet industriel designer fra Århus Arkitektskole, men i praksis rækker hans kreative arbejde som designchef for Innovation langt bredere.
 

Århusdreng med stjernedrømme

Per Weiss blev født i Århus i 1959. Allerede som ung kom hans kreativitet til udtryk gennem lysten til at tegne og spille musik. Efter gymnasiet førte han rockstjerne-drømmen ud i livet som trommeslager i bandet Rox og læste samtidig industrielt design på Arkitektskolen i Århus. Han startede sin karriere som designer hos de kendte danske arkitekter Friis & Molkte og Schmidt-Hammer & Lassen.

Designchef hos Innovation

Siden 1989 har han været leder af designafdelingen hos Innovation og som sådan ansvarlig for koncept, design og markedsføring. Dette førte i slutningen af 90’er til et succesfuldt samarbejde med Verner Panton. Phantom stolen og Panto Beam lampen stammer fra denne fase.

Alsidighed

Per Weiss udfolder helst sine ideer og sin kreativitet på flere platforme og skaber derfor også koncept og design for andre danske virksomheder. Såvel på egen hånd som i samarbejde med Innovations direktør Flemming Højfeldt i deres fælles firma Weiss Design Works.

Design som proces

Per Weiss arbejder ikke fra 8 til 16, for designprocessen er en integreret del af hans liv og han trives bedst med vide rammer: ”Min tilgang til industrielt design er mangfoldig og holistisk. Design er ikke en isoleret handling og den kreative proces bør ikke brydes af unaturlige skel mellem fagområder. Derfor arbejder jeg med et projekt fra A til Å, startende med trendspotting og strategi, over design og grafik til foto og layout. Denne dynamiske arbejdssituation giver mig indsigt og inspiration, og på den måde skabes interessante og relevante designs.”

Målgruppen i fokus

”Godt design gør en forskel for slutbrugeren. I designprocessen har jeg altid målgruppen, med dennes ønsker og behov, for øje. Det betyder ikke, at jeg mister integritet som designer, tværtimod gør det mit arbejde meningsfuldt. At designe isoleret ud fra egne idiosynkrasier ville i mine øjne reducere den designmæssige udfordring."
 

 

TILBUD

 

Beetle stol GamFratesi

Priser fra kr. 1795,-

 

 

 

Limited Edition

Kubus 4 i grå

By Lassen

Kr. 979,-

 

 

 
   

 

TILBUD

 Wing chair m. fodskammel

Sort Thor læder

Hans J. Wegner

Kr. 54.009

 

 

Houmøllers Møbler AS Søndergade 13-15       7800 Skive          Tlf.: 97 52 04 53                 
Dynamic-it leverandør af webshop